Trevlig helg!

nature-3376652_1920

Några dagars ledighet är på intågande. En förlängd helg kan siktas.

Vad vill du göra med dessa dagar? Ska fönstren äntligen tvättas? Är det dags för den årliga påskmiddagen? Startar du trädgårdsarbetet med städning och planering?

Eller är det dessa dagar som du länge längtat efter som innebär att göra ”ingenting”. Hur nu det skulle vara möjligt, men att göra det som kommer upp, det som inte är planerat, det som främst styrs av lust och inte ”måste”/”borde”/”ska”.

Det är inte alltid så lätt att göra det som pockar på och som bygger på lust om en är van att pricka av sin to-do-lista. Det kan kännas obekvämt, skavigt och snudd på ”omoraliskt”, Gud förbjude… Men det kan också kännas som den mest självklara sak i världen att få följa sin lust och sin inspiration. Kanske som en motvikt mot det arbete som tidigare är nedlagt eller bara ”för att”.

Ute är himlen så där vackert ljusblå. Inte ett moln på himlen. Fåglarnas sång hörs in och solens strålar speglar sig på golvtiljorna. Vovvarna ska snart hämtas med ny sommarfrisyr. Jag ska köpa pärlhyasint och cykla till kyrkogården.

Önskar dig en fin helg fylld med det du längtar efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s