Förändring

soap-bubbles-2882599

Förändring. Är det något du gillar? Ogillar? Eller kanske inte bryr dig så mycket om?

Ibland ställs vi inför livsavgörande förändringar. Livet kan skakas i sina grundvalar i ett ögonblick. Det kan innebära att livet öppnar sig mot något positivt. Livet blir större, djupare, mer färgrikt och fantastiskt. Det kan också betyda att livet stängs, smulas sönder och lämnar dig i spillror.

Myntet har alltid två sidor.

Vad jag nu talar om är när vi utsätts, drabbas och ställs inför förändring. Men jag kan välja förändring också. Jag kan vilja förändring. Hur vet du vad du vill? Hur känner du vad som ”rätt”? Hur kommer du fram till dina självvalda beslut? Har du en magkänsla? Intuition? Gör du listor med för och emot? Hur vet du?

Ibland är det lättare att låta bli. Lättare och undvika förändring.

Jag borde ändra på vad och hur jag äter och dricker. Jag borde röra på mig mer. Jag borde höra av mig mer. Jag borde… Äsch! Orka?!

Jag står i förändring. Jag brottas med olika alternativ. Jag vrider och vänder. Tittar från ena och andra hållet. Försöker känna. Ibland känns ingenting – ibland känns ena alternativet oerhört klart ena dagen för att förbytas nästa dag. Hur vet jag?

Bollar är uppkastade. De lär komma ner.

 

1 kommentar

  1. Finaste Johanna! ❤ Tack för det här inlägget!! Det talade så direkt till mig! Så exakt att tårarna började rinna.. dels för att jag plötsligt inte kände mig lika ensam i mina funderingar- och dels för magin i att få detta till mig just denna morgon!🙏

    Skulle vara underbart att få dela o prata om våra upphängda bollar! 😊 När det finns tid så ses vi! ☀️ Varm kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s