Kris

På sanskrit betyder kris att separera. På grekiska betyder det söndring, åtskiljande och avgörande.

En kris innebär att tillvaron fryser och stänger till. Men kris kan också innebära att tillvaron öppnar sig för möjligheter och att jag förverkliga mig och min drömmar. I sprickor och brytningar kan tillvaron uppdagas. Krisen kan hjälpa mig att klargöra mina valsituationer och ställer mig inför det faktum att jag rannsakar mig själv. Jag ges en möjlighet att sortera, städa och rensa. Vägen till möjlighet går dock genom smärta.

Under kursen Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet talade vi i går om kris. Vi utforskade vad en kris kan vara och vad det innebär att vara i kris. Här följer några stycken musik som vi lyssnade på:

 

 

En kris kan innebära att vi kan blicka djup in i något väsentligt och smärtsamma kriser kan vara viktiga vägar till utveckling. I krisögonblicken lever vi särskilt intensivt och får också en möjlighet att bli ett verkligt själv.

Musik kan vara ett sätt att möta krisen, leva igenom krisen, vara i krisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s