Epitet

dark-3061610

Har du vid något tillfälle getts egenskaper som du inte känner igen dig i?

Blir du då och nu kallad för något som du inte finner stämmer?

Tar sig omgivningen ibland friheten att ge dig epitet som du inte förstår?

 

Under söndagen som gick fick jag mina fiskar varma. Jag blev attackerad, påhoppad och anklagad för diverse egenskaper som jag inte förstår och känner igen mig i. Finner detta intressant och riktigt irriterande.

 

Intressant ur ett perspektiv på avstånd där jag undrar vad personer läser in i det som jag själv inte är medveten om, om vilka problem som personen troligtvis lider av, hur det är möjligt att tolka ett stycke text på det sätt som återges.

 

Irriterande ur ett personligt perspektiv, där ilska och såradhet går hand i hand. Jag är väl medveten om att vi människor titt som tätt projicerar våra idéer om verkligheten på varandra. Jag får klä skott för något som du varit med i ett annat sammanhang, en annan tid, med andra människor. Men det finns gränser.

 

Jag har en önskan och tycker det skulle vara klädsamt och sympatiskt om vi med jämna mellanrum tog oss en titt i spegeln: Vem är jag? Hur hanterar jag situationer? Kastar jag sten i glashus? Med vilken rätt ger jag mina medmänniskor epitet?

 

En önskan. Blott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s